Noskaidrots labākais Latvijas jaunais maiznieks

2019. gada 21. novembrī noslēdzies Latvijas profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu  konkurssJaunais Maiznieks 2019”. Par uzvarētāju kļuvusi Jelgavas Amatu vidusskolas 3. kursa audzēkne Justīne Jumīte.

Konkursu organizēja Pārtikas Produktu Kvalitātes Klasteris un Latvijas Pārtikas Uzņēmumu Federācija sadarbībā ar Latvijas Maiznieku biedrību un Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumu. Ar izejvielām konkursu atbalstīja AS “Rīgas Dzirnavnieks”. Konkursu līdzfinansēja Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība.

Konkursa mērķis ir saglabāt un popularizēt maiznieka profesiju, kā arī veicināt audzēkņu profesionālās iemaņas un radošo domāšanu inovāciju virzienā. Audzēkņu uzdevums bija pagatavot veselīgu maizi mūsdienīgam patērētājam, izmantojot tikai dabiskas izcelsmes izejvielas.
Audzēkņu sniegumu konkursā vērtēja profesionāla žūrija – Edgars Grāvītis Maiznieka Amata meistars, SIA ‘’Lāči’’ tehnologs, Iveta Sokolova  SIA ‘’Lanordija’’ jaunu produktu vadītāja Baltijas valstīs un Toms Blumbergs Maiznieka Amata zellis, SIA ‘’Saldus maiznieks’’ ražošanas vadītājs.

Konkursa uzvarētāja Justīne Jumīte (pasniedzēja Gunta Briede) no Jelgavas Amatu vidusskolas ieguvusi titulu “Jaunais Maiznieks 2019” un naudas balvu 200 eiro apmērā. Otro vietu izcīnīja Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma audzēkne Kate Zeltiņa (pasniedzēja Inese Bedeice), bet godpilno trešo vietu ieguvusi Ogres tehnikuma audzēkne – Līga Zeltiņa. Konkursa laikā pedagogiem notika meistarklase ‘’Izcep savu saldskābmaizi’, ko vadīja  SIA N. Bomja maiznīcas ‘’Lielezers’’ ražošanas vadītājs Valters Kanopa.
Speciālbalvas no SIA ‘’Donas’’, AS ‘’Hanzas Maiznīca’’,  SIA ‘’Lāči’’, SIA ‘’Lanordija’’, SIA ‘’Puratos Latvija’’, Latvijas Maiznieku biedrības un biedrības ‘’Radošo Domu un Darba centrs ‘’Svētelis’’’’ saņēma ne tikai konkursa dalībnieki, bet arī pasniedzējas, kas devušas lielāko ieguldījumu savu audzēkņu izaugsmē.

Konkursā piedalījās profesionālās izglītības iestāžu audzēkņi vecumā no 17 līdz 23 gadiem, kopumā 12 topošie maiznieki no Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma, Valmieras tehnikuma, kā arī Jelgavas Amatu vidusskolas, Ogres tehnikuma un Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma.